Tegnapi Fiatal Gazda sztorink szerzőjének férje is bemutatkozik ma.

A feleség történetét ITT tudja elolvasni.

Fekete György vagyok, 28 éves fiatal gazda nyertes, férj, leendő apuka. 

Családi gazdaság tagjaként, nagyon közel áll hozzám a mezőgazdaság. A szüleim által ebben nőttem fel. Szüleim állattartással és növénytermesztéssel foglalkoznak. Az állatokat illetőleg főleg a szarvasmarha (charolais és limousin) dominál, de gazdaságunkban található még nagy számmal ló is és baromfi is egyaránt. Így nagy rálátással rendelkezem, mint az állattartással, mint a növénytermesztéssel kapcsolatosan egyaránt. A fiatal gazda pályázat segítségével is ezt a tudást szerettem volna kibővíteni, továbbfejleszteni.

Mint leendő apuka, most már nekem is külön gazdaságban kell gondolkoznom a születendő gyermekeim számára. Így 2015- ben élve a lehetősséggel, benyújtottam a pályázatot. Nagy örömömre pozitív elbírálást kaptam. A pályázat megírásában egy pályázatíró iroda nyújtott segítséget a számomra.

A támogatás összegének nagy része 2015 decemberében sikeresen kifizetésre került.

A pályázat benyújtása során fontos motívum volt az önállósság. Vállalkozónak lenni igaz nem kis felelősséggel jár és sokkal több munkát igényel egy gazdaság, mint alkalmazottnak lenni egy munkahelyen, viszont cserébe „a magam ura” vagyok.

 Vállalkozásom elsősorban állattartással és növénytermesztéssel foglalkozik. Természetesen a szüleim után én is szarvasmarhával kívánok foglalkozni. Így már be is szereztem a kezdő létszámot. Szerencsésnek mondhatom magam, mert már telephellyel rendelkezem, így az állatok tartása nem okoz problémát. Jelenlegi létszámom 17 db charolais üsző. A következő évben már a szaporulat is növeli az állományt.

fiatal gazda sztori

Célom még, hogy lovakat vásároljak, hiszen édesapámtól örökölve szenvedélyem a ló és a lovas sportág: a fogathajtás.

fiatal gazda sztori

A fotók Fekete György saját fotói!

A pályázati összeget valamint a képződő árbevételt az állatállomány bővítésére, gépvásárlásra és a gazdaság folyamatos fejlesztésére kívánom fordítani. A képződött termékeket értékesítem, illetve környékbeli felvásárlóknak adom el, próbálva így bejutni a regionális kereskedelem vérkeringésébe.

 A pályázat segítségével megvalósulhat egy olyan jövedelmező gazdaság kialakítása, folyamatos működtetése és jövedelemteremtő képességének növelése, amely hosszú távú kiegyensúlyozott árbevételt biztosít. Szeretném gyermekeim számára megteremteni a biztos jövő alapjait.

Igaz ez még csak az első évem, remélem könnyen fogom venni az akadályokat, amelyet ez az életforma nyújt. Hiszen a szépségen túl, bőven akadnak nehézségek is. A későbbiek folyamán, ha pályázati lehetőség nyílik, szeretnék tanyafejlesztésre is pályázni.

Sok fiatal gondolkodik azon, hogyan fogjon bele a gazdálkodásba. Fog-e sikerülni, milyen rögös úton kell elindulni és mikor éri el a megálmodott célt. Sorozatunkkal nekik kívánunk segíteni a döntésben. Olyan Fiatal Gazdák írnak nekünk, akik már elindultak. Vannak rossz és jó tapasztalataik, túl vannak a nehezén, vagy épp ők is most kezdik és bátorítást várnak. Ha Ön is szívesen elmondaná történetét (Fiatal Gazdaként, gazdaság alapítóként) írjon a blog@gazdahely.hu-ra!

 Kövessen minket facebookon is!