fiatal gazda sztori

Fotó: Májer Tamás

Májer Tamás vagyok, 26 éves, fiatal gazda nyertes és egyéni vállalkozó.

A családom generációk óta foglalkozik mezőgazdasággal , így nagyon közel áll hozzám a téma, hisz ebben nőttem fel. Mindig is vonzott ez a világ, bár az élet útjai néha másfelé sodortak, 18 évesen már Németországban dolgoztam, mivel a munka szeretete a szüleimtől rám ragadt. 3 évet dolgoztam kint, de a szívem ez idő alatt is húzott vissza az állatok és növények rengetegébe. Ezért is adtam be az aranykalászos és mezőgazdasági technikusi papírok megszerzése után 2014-ben a fiatal gazda pályázatot, amely pozitív elbírálást kapott, így ráléptünk a gazdálkodás változatos, nem mindig vidám , rögös világához vezető útra. A pályázat beadásakor fontos szerepet játszott az értékek megőrzése, az elhivatottság, hisz a családom életében ez mindig is jelen volt az évek során, a munka szeretete átjárta az életünket a kezdetektől fogva.

Vállalkozásom állatok közül elsősorban juhokkal, szarvasmarhákkal és kecskékkel foglalkozik, de a változatosság kedvéért van még baromfi, póniló és sertés is. Növények közül lucerna és a kukorica a domináns faj, amely az állatok etetésében fontos szerepet játszik. Telephellyel is rendelkezünk így az állatok tartása nem okoz problémát. A mindennapi teendők ellátásában természetesen a családom is kiveszi a részét, így teljes egészében családi gazdaságnak mondható.

Az elkövetkező években szeretném kamatoztatni mindazt a tapasztalatot és tudást amit a szüleimtől, nagybátyámtól és a nagyapámtól kaptam. Ezáltal biztos megélhetési forrást biztosítani a családom számára és célom olyan gazdaság létrehozása és felépítése amelyben valóban visszatükröződik az elhivatottság, az állatok és a munka szeretete és hogy soha ne felejtsük el hogy honnan is indultunk.

A teljes sztoriért lapozzon ide: gazdahely.hu

Ha Ön is megírná történetét, írjon a blog@gazdahely.hu e-mail címre!