A gazdálkodáshoz ma már elengedhetetlen az internet használata. Egyrészt mert sok információt gyűjthetnek innen, másrészt mert a legtöbb pályázat, támogatási kérelem beadása is már netes alapon működik. De mire jó még az internet? Villámgyorsan utánanézhetünk a fontos dolgoknak! Ezt megkönnyíti, ha a hasznos linkekből gyűjteményt csinálunk, elmentjük a könyvjelzők közé. Az alábbiakkal tegye Ön is ezt!

TOP

Fotó forrása: Shutterstock

  • Gazdálkodói kézikönyvek az MVH honlapján:

Letölthetőek, elmenthetőek, kinyomtathatóak későbbi használatra is. Így nem kell minden felmerülő kérdéssel a falugazdászhoz rohannia (aki egyébként valószínűleg szintén ezekből ad tájékoztatást), csak elég a megfelelő könyvben keresnie. Nem olyan száraz, mintha a közlönyben olvasná, kimelték a lényeget.

LINK: https://www.mvh.gov.hu/gazdalkodoi-kezikonyv

  • Forgalomba hozatalra engedélyezett növényvédelmi gépek jegyzéke:

A vonatkozó jogszabályok (ezen az oldalon pdf formátumban megtekinthetőek, és letölthetőek) értelmében az 5 dm3-nél nagyobb névleges térfogatú tartállyal rendelkező növényvédelmi gépeket - a kutatási, vizsgálati, kísérleti vagy kiállítási célokat szolgáló növényvédelmi gépek kivételével - típusminősítési eljárás alá kell vetni a kereskedelmi forgalomba történő hozatal előtt.

Mielőtt megvásárolná új permetezőjét, ellenőrizze le, rajta van-e a listán!

LINK: http://www.gmgi.hu/index.php?Nyelv=1&ID=103

  • Földhivatali formanyomtatványok:

A falugazdász után a földhivatalt látogatják leggyakrabban a gazdák, ugye? ;)

Hogy többé ne kelljen visszafordulnia valamiért, vagy ne kelljen várakoznia, mert nincs Önnél a megfelelő kérelem, mentse el az alábbi linket! A legtöbb nyomtatvány ráadásul online is kitölthető, így már csak a véglegeset kell kinyomtatnia és leadnia a hivatalban.

LINK: http://www.foldhivatal.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=23&Itemid=27

  • MePAR böngésző:

Mivel a hatósági ellenőrzés során is MePAR-t alkalmaznak, hasznos, ha képben van a saját területeivel! Helyrajziszáma, vagy blokkazonosítója alapján tud a területekre rákeresni. Ajánlott évente ellenőriznie a földterületeit!

LINK: https://www.mepar.hu/mepar/

  • Növényvédő szerek adatbázisa:

A Magyarországon engedélyezett növényvédő szerek hivatalos adatbázisa. Letöltheti az engedélyokiratokat is, valamint azt is látja, hogy mikor vonták vissza az adott szer engedélyét.

Mielőtt bármilyen növényvédőszert megvásárolna (főleg, olyat, amit eddig nem ismert, nem használt), keressen rá, nézzen utána!

LINK: https://novenyvedoszer.nebih.gov.hu/Engedelykereso/kereso

Ön milyen honlapokat, adatbázisokat használ még rendszeresen? Írja meg itt kommentben!

Ha tetszett bejegyzésünk, ossza meg gazdatársaival is!

- GAZDAHELY -