Az 1970-es években Nagy-Britanniában jelent meg először az az érdekes jelenség, amit gabonakörnek nevezünk. Mai viccek sorába is beillene, hogy a „brit tudósok” ezt a jelenséget az UFO-knak tulajdonították. Persze erre azonnal ufo-hívők mozdultak meg, szekták születtek, melyek szeánszokat tartottak a körökben, hiszen ott áramlik az energia, érezhetően! Gyógyultak, töltődtek, találkoztak, amolyan harmadik típusban ám, nem csak simán egyesben. :)

Majd a körök elterjedtek szerte a világban és hogy-hogy nem, ami kezdetben csak egy szimpla kör volt, a technika fejlődésével (na és az internet megjelenésével) hirtelen bonyolult, geometriai alakzatot vett fel. Sőt egészen a képzőművészeti alkotásokig fellelhető ma már ez a megosztó jelenség.

Nekünk nem célunk megmondani, hogy honnan jönnek, hogy valóban idegenek készítik-e, vagy hóbortos fiatal matekzsenik. Rengeteg video, oldal, blogposzt, fotó és teória született a témában és olyan ez, mint a Bermuda-háromszög: örök misztérium marad, mert kell ilyen is az unatkozó embereknek.

Magyarországon annyira nem terjedtek el, lehet azért, mert itt nincsenek akkora táblák, amiben igazán nagyot és művészit lehetne alkotni, de lehet, hogy egyszerűen itt nem érnek rá ilyenekre az emberek.

Most tekintsünk el attól, hogy esetleg milyen anyagi károkat okozhat egy nagyobb kiterjedésű gabonakör a gazdának… és nézzünk meg pár agrárművészeti alkotást, amit „idegen” kezek, űrhajók, plazmagömbök, stb. (képzeljen bele ki-ki amit szeretne) készítettek!

idegen

idegen

idegen

idegen

idegen

idegen

idegen

idegen

idegen

idegen

idegen

Fotók forrása: Pinterest

Ha Önök is készítenének....akarom mondani, ha Önök is találnának hasonlóakat, írjanak nekünk az info@gazdahely.hu-ra, vagy facebook oldalunkon tegyék közzé bátran a fotót!