Heti Mezőgazdasági Cikkajánló 9. rész

2016. május 14.- 20. közötti online cikkekből

  • Végre elkezdődött az eper szezon! A legjobb, ha frissen maga szedi az ember, de honnan? A Magro összeírta a „szedd magad” helyeket az országban!

heti mezőgazdasági cikkajánló

  • Kigyulladt a magyar műtrágyagyár! Tűz volt a péti Nitrogénműveknél szerdán éjjel, ahol egy hidrogénvezeték gyulladt ki. Adta hírül a hirado.hu.
  • Elérhető a gazdaságszerkezeti összeírás adatlapja a KSH honlapján. A kitöltés május 29-ig lehetséges!
  • „Komoly katasztrófa fenyeget Magyarországon, ha utód nélkül marad a nagy gazdageneráció.” Kritikus évek jönnek az európai mezőgazdaságban- írta a Hajdú Online.
  • Térinformatikai adatbázist készít a Magyar Földtani és Geofizikai Intézet a Magyar Bányászati és Földtani Hivatallal közösen az ország talajjavító ásványi nyersanyag-potenciáljáról. Az energetikáért felelős helyettes államtitkár beszámolóját a Privátbankáron olvashatják.
  • Vasárnapig tart az ország egyik legnagyobb jelentőségű szakmai találkozója a XXIII. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok. Ha nem tud rá eljutni, az Agroinformon képes összefoglalót nézegethet az eseményről.
  • Az idei Tanyafejlesztési pályázat keretében lehetőség nyílik a tanyák lakóépületének felújítására, valamint lakó- és vagyonbiztonságot szolgáló egyéni fejlesztésekre is. A pályázat részleteit a Földművelésügyi Minisztérium konferencián ismertette.

heti mezőgazdasági cikkajánló

  • A kukorica gyomirtása bonyolult és összetett feladat, melynek lehetőségeit a Magro szedte pontokba. A cikk itt olvasható.
  • Május 14-én ünnepelték meg a Magyar Állatorvosi Kamara 20. évfordulóját. Az eseményről az Agro Napló számolt be.
  • Elnapolták a döntést a glifozát hatóanyag további engedélyezése vagy betiltása kapcsán. A hírt a Haszon Agrár facebook oldalán olvastuk.
  • Az időjárás miatt fokozottan összetorlódtak a növényvédelmi teendők. Napraforgóban megjelentek a barkók, a kalászosokban nem csak a lisztharmat, hanem a rozsda is pusztít. Az ültetvényekben megjelent a cseresznyelégy. Bővebb növényvédelmi előrejelzéssel az Agrofórum cikke szolgál.

  • Új szakértővel bővült honlapunk, ahol ingyen kérdezhetnek a megadott témákban! Most már gyepgazdálkodás, környezetvédelem, agrárjog és növényvédelem témakörben is kérdezhetnek tőlünk!
  • Új partnert is bemutathatunk: jövő héttől a Magro.hu jóvoltából nálunk is olvashatnak gabonapiaci elemzéseket!

 A Heti Mezőgazdasági Cikkajánló rovatunkat azért indítottuk, hogy akkor is képbe kerüljön a heti agráreseményekkel, ha nincs ideje nap, mint nap a híreket nézni, netet bújni. Ezentúl minden pénteken közzétesszük ezt a kis összefoglalót az online mezőgazdasági sajtó legérdekesebb cikkeivel.

Ha van olyan cikk, ami szintén a héten jelent meg és Ön szerint érdekes lehet, ajánlja itt hozzászólásban!

Ha nem szeretne lemaradni a következő összefoglalóról sem, iratkozzon fel hírlevelünkre ITT.

Ha még nem tette, töltse ki rövid 2 perces kérdőívünket és mondja meg Ön melyik traktormárkában ül szívesen! Kérdőívünket IDE kattintva érheti el.

Várjuk továbbá új és korábbi nyertes fiatal gazdák írásait a blog@gazdahely.hu e-mail címre! Az eddigi beszámolókat ITT olvashatják.

- GAZDAHELY -

Fotók forrása: pixabay