Heti Mezőgazdasági Cikkajánló 15. rész

2016. június 25.- július 1. közötti online cikkekből

  • Változnak az adószabályok július 1-től, köztük az őstermelőkre vonatkozó szabályozás is módosul. Bővebb infot az Agrofórumon olvashat.
  • 18 hónappal meghosszabbították a glifozát hatóanyag engedélyét- jelent meg a Reuters.com-on a rég várt hír.
  • Traktoros halt meg Mélykútnál, amikor munkagépe frontálisan ütközött egy kisteheratóval - a szomorú hírt a Halasinfo tette közzé.
    • Mintegy 300 milliárd forinttal emelkedhet az agrárágazat teljesítménye 2020-ra a digitális agrárstratégiának köszönhetően (das), mindössze 15-20 milliárd forintos ráfordítással - közölte az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ). Olvasható az mmg online felületén.
    • Az MVH-s átszervezés ellenére mindenki meg fogja kapni az elnyert támogatásokat, a gazdáknak nem kell aggódniuk a kifizetések miatt- nyilatkozta Gyuricza Csaba az Agroinform-nak.
    • Három év alatt több száz mezőgazdasági gép gyulladt ki a Katasztrófavédelem statisztikái szerint, zömmel a betakarítási időszakban. Régi járműveknél a sokszor javított elektromos rendszer szigetelése, másoknál a motortér közelében lerakódott por vagy bálázóknál az élettartamát túllépett csapágyazás okoz nagy kockázatot- az Agro Napló cikkéből több is kiderül!
    • Augusztusban változnak az EKÁER szabályai, most már a traktorokra is vonatkozik a bejelentési kötelezettség! Írta meg az Agrotrend.

Gazdahely hírek:

  • Itthon továbbra is nagyon magas a kukorica ára a fizikai piacon, míg a világ árutőzsdéin már lefelé indultak az árfolyamok. Ugyanez a helyzet a búza határidős jegyzéseivel is. Lapozzon tovább honlapunk gabonapiaci elemzéseihez!

  • SZÓJA-hónap a Gazdahelyen! Ebben a hónapban mindent megtudhat a szójatermesztésről a vetéstől kezdve, a gyomirtásán át, egészen a szójaoltásig, de lesz szó a jövedelmezőségéről is! Sőt, kérdezhet is honlapunkon a szójafórumon, de jövő héten ’chat-week’-et is tartunk, amikor szinte azonnal választ kaphat a kérdésére.

heti mezőgazdasági cikkajánló

Fotó: pixabay

A Heti Mezőgazdasági Cikkajánló rovatunkat azért indítottuk, hogy akkor is képbe kerüljön a heti agráreseményekkel, ha nincs ideje nap, mint nap a híreket nézni, netet bújni. Ezentúl minden pénteken közzétesszük ezt a kis összefoglalót az online mezőgazdasági sajtó legérdekesebb cikkeivel.

Ha van olyan cikk, ami szintén a héten jelent meg és Ön szerint érdekes lehet, ajánlja itt hozzászólásban!

Ha nem szeretne lemaradni a következő összefoglalóról sem, iratkozzon fel hírlevelünkre ITT és kövessen minket FACEBOOK-on.