A Heti Mezőgazdasági Cikkajánló rovatunkat azért indítottuk, hogy akkor is képbe kerüljön a heti agráreseményekkel, ha nincs ideje nap, mint nap a híreket nézni, netet bújni. Ezentúl minden pénteken közzétesszük ezt a kis összefoglalót az online mezőgazdasági sajtó legérdekesebb cikkeivel.

Ha nem szeretne lemaradni a következőről sem, IDE kattintva iratkozzon fel hírlevelünkre!

Heti Mezőgazdasági Cikkajánló 7. rész

2016. április 30.- május 6. közötti online cikkekből

  • Ismét járvánnyal fenyeget a sárgarozsda! Az április végi lehűlés és csapadékos idő kedvez a fertőzés kialakulásának – hívja fel a figyelmet az Agrofórum.

heti mezőgazdasági cikkajánló

Fotó forrása: Agrofórum

  • Idén is elindult a tanyaprogram! A Magyar Közlönyben megjelent felhívást a magro-n olvashatják összefoglalva.
  • Az alma szenvedhette a legnagyobb károkat, de jelentős területeket és több kultúrát is érintett a múlt heti fagy. A fagykárról a Világgazdaság számolt be.
  • Május 17-ig lehet igényelni az egységes kérelmekkel együtt a zöldítési támogatást. Az Agroinform cikkében beszámol a tavalyi eredményekről és az MVH elnökének véleményéről.
  • A parlagfű elleni védekezésre hívják fel a figyelmet a kormany.hu-n. A Földművelésügyi Minisztérium közleménye szerint a parlagfű elleni védekezés során felmerülő feladatok 2016. évi megvalósításához 46,1 millió Ft áll rendelkezésre.
  • Átadták az idei állattenyésztési és növénytermesztési termékdíjakat. A Hód- Mezőgazda Zrt. által meghirdetett pályázatról és eredményhirdetéséről az Agroinform számolt be.
  • Május 1-től beadható a kérelem az amerikai szőlőkabóca elleni védekezés támogatására. Bővebb infot itt olvashatnak.
  • Egy héttel meghosszabbították az egységes kérelmek beadási határidejét! A hírről az Agrárszektor írt.

Ha van olyan cikk, ami szintén a héten jelent meg és Ön szerint érdekes lehet, ajánlja itt hozzászólásban!

Ha nem szeretne lemaradni a következő összefoglalóról sem, iratkozzon fel hírlevelünkre ITT.

Ha még nem tette, töltse ki rövid 2 perces kérdőívünket és mondja meg Ön melyik traktormárkában ül szívesen! Kérdőívünket IDE kattintva érheti el.

Várjuk továbbá új és korábbi nyertes fiatal gazdák írásait a blog@gazdahely.hu e-mail címre! Az eddigi beszámolókat ITT olvashatják.