Heti Mezőgazdasági Cikkajánló 20. rész

2016. július 30.- augusztus 5. közötti online cikkekből

 

  • Ilyen még nem volt! 2018 végéig legalizálhatóak az illegálisan fúrt kutak! (NAK)
  • Baranyában Mindszentgodisa közelében kapott lángra egy bálázógép hétfő délelőtt, majd Tolnában Nagyvejkén gyulladt ki egy bálázógép kedd délután. (Pécsi Stop)

heti mezőgazdasági cikkajánló

Fotó forrása: Pécsi Stop/Komlói HTP

  • A fiatalabb, kisebb területen gazdálkodó növénytermesztők a legoptimistábbak, ugyanis ebben a ciklusban már a kisüzemek és a nagyüzemek közötti 80-20 százalékos arány szerint oszlanak el a támogatások. (Világgazdaság)
  • Emelkedett a mezőgazdaságban foglalkoztatottak száma az idén; az első három hónapban már több mint 211 ezer embert foglalkoztatott ez az ágazat. A foglalkoztatás-bővülés jórészt az egyéni gazdaságokban és a kisméretű gazdasági szervezeteknél ment végbe. (ProfitLine)
  • Csaknem 300 kiállítót várnak a 25. Farmer Expón, melyet augusztus 18-21. között rendeznek meg a Debreceni Egyetem agrár campusán. (Agro Napló)
  • „Nem biztos, hogy minden gazdának, minden célra az a jó, amit rátukmálna a marketing.” Az új magyar traktor bemutatkozott a Totalcarnak is!
  • Az amerikai szőlőkabóca megjelenésére figyelmeztetnek több megyében a növényvédelmi hatóságok. Itt az ideje védekezni a szőlő aranyszínű sárgaságát terjesztő rovar ellen. (Agrárszektor)

A Heti Mezőgazdasági Cikkajánló rovatunkat azért indítottuk, hogy akkor is képbe kerüljön a heti agráreseményekkel, ha nincs ideje nap, mint nap a híreket nézni, netet bújni. Ezentúl minden pénteken közzétesszük ezt a kis összefoglalót az online mezőgazdasági sajtó legérdekesebb cikkeivel.

 

Ha van olyan cikk, ami szintén a héten jelent meg és Ön szerint érdekes lehet, ajánlja itt hozzászólásban!

Ha nem szeretne lemaradni a következő összefoglalóról sem, iratkozzon fel hírlevelünkre ITT.

KÖVESSEN MINKET FACEBOOKON IS!