Heti Mezőgazdasági Cikkajánló 14. rész

2016. június 18.- 24. közötti online cikkekből

  • Az ország déli megyéiben elkezdődött az aratás, az őszi árpát 4-5 tonna/hektár, a búzát 5 tonna/hektár termésre saccolják. A tavaszi belvizek miatt a betakarítható terület csökkent, valamivel kevesebb, mint 1 millió hektárról aratnak búzát idén. -Olvasható az Agro Napló oldalán.

heti mezőgazdasági cikkajánló

  • A jövő évi költségvetésben több forrás jut az agrár- és vidékfejlesztési támogatásokra, mint idén. Czerván György nyilatkozatáról az Agrotrend számolt be bővebben.
  • Mélyponton van a hazai tojástermelés. A felvásárlók a magyar termelőknek már 5 Ft-ot sem adnak a tojás darabjáért! Tovább elemzi a kialakult helyzetet a Magro.hu cikke.

heti mezőgazdasági cikkajánló

  • Megkezdődött a tavalyi egységes kérelmek határozatainak kézbesítése. Mivel a határozatokban megadott fellebbezési idő elég rövid, érdemes figyelni a postaládát az aratás közben is! – Hívta fel a figyelmet az Agrárközösség facebook oldalán.  
  • Szűkül a termőföldpiac, de növekednek az árak a tavalyihoz képest. Hogy mennyit ér most egy hektár termőföld, megtudhatja az Agro Napló cikkéből.
    • Áder János visszadobta a kárpótlási törvény módosító javaslatát. „Áder János azt tartja aggályosnak, hogy az új rendelkezés nem határozza meg, mire terjed ki az állam tulajdonszerzése, a törvény szövege alapján ugyanis a szövetkezetek által használt teljes területet felölelik.” – Írta meg a hírt az Agrárszektor.
  • Az „Öntözési nyilvántartás” adatlapot is vezetnie kell a beépített öntözőrendszerrel vagy lineárral rendelkező táblák esetén. Az öntözés szerepéről a Felsőfokon.hu honlapon megjelent cikk számol be.

heti mezőgazdasági cikkajánló

  • „A Növekedési Hitelprogram az elmúlt években jelentős szerepet töltött be a mezőgazdaság forrásellátottságának biztosításában: a program második szakaszában mintegy 2200 vállalkozás jutott finanszírozáshoz, csaknem 270 milliárd forint összegben.” További érdekes részletes elemzést olvashatunk a Privát Bankár oldalán.
  • Szélesednek a magyar-orosz mezőgazdasági kapcsolatok és további együttműködési megállapodások aláírására is van lehetőség. – Adta hírül az OrientPress Hírügynökség.

 Gazdahely hírek:

A Heti Mezőgazdasági Cikkajánló rovatunkat azért indítottuk, hogy akkor is képbe kerüljön a heti agráreseményekkel, ha nincs ideje nap, mint nap a híreket nézni, netet bújni. Ezentúl minden pénteken közzétesszük ezt a kis összefoglalót az online mezőgazdasági sajtó legérdekesebb cikkeivel.

Ha van olyan cikk, ami szintén a héten jelent meg és Ön szerint érdekes lehet, ajánlja itt hozzászólásban!

Ha nem szeretne lemaradni a következő összefoglalóról sem, iratkozzon fel hírlevelünkre ITT.

Fotók forrása: pixabay.com