A Heti Mezőgazdasági Cikkajánló rovatunkat azért indítottuk, hogy akkor is képbe kerüljön a heti agráreseményekkel, ha nincs ideje nap, mint nap a híreket nézni, netet bújni. Ezentúl minden pénteken közzétesszük ezt a kis összefoglalót az online mezőgazdasági sajtó legérdekesebb cikkeivel.

Ha nem szeretne lemaradni a következőről sem, IDE kattintva iratkozzon fel hírlevelünkre!

Heti Mezőgazdasági Cikkajánló 4. rész

2016. április 2.-8. közötti online cikkekből

heti mezőgazdasági cikkajánló

Fotó forrása: origo.hu

  • Tehenek felvonulásával kezdődött a hét. A tejtermelők szerint az unió és az állam által nyújtott támogatások nem elegendőek. A nyerstej ára 55-72 forint között van, holott az előállítási költsége 95- 105 forint literenként- írta a Világgazdaság. 
  • Egységesített, ingyenes gazdálkodási napló szoftverrel segíti a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a gazdálkodókat. A szoftver ide kattintva érhető el és egy regisztráció után már használható is. (Ha Ön továbbra sem szeretne időt tölteni a gazdálkodási napló vezetésével, bízza ránk! Kérje ajánlatunkat honlapunkon keresztül!)
  • Az MVH felkészült az egységes támogatási kérelmek befogadására. Az elektronikus benyújtó felület április 7-én megnyílt. A kérelmek beadási határideje május 17.!
  • Megkezdődött a növényvédelmi szezon. A NÉBIH felhívja a figyelmet a méhkímélő technológia alkalmazására, tekintettel arra, hogy a korábban virágzó gyomnövények a táblákra vonzzák a méheket.
  • Mára egyre több cég alkalmazza a mobiltechnológiára alapuló adattovábbítást. A Smart Farming, vagy más néven precíziós gazdálkodás rohamosan terjed és fejlődik- írja a Piac & Profit.
  • heti mezőgazdasági cikkajánló

    Fotó forrása: Shutterstock 

heti mezőgazdasági cikkajánló

Fotó forrása: Agrárágazat

  • Ha Önnek is most kell kiszámolnia a nettó árbevételét, hasznos lehet a Magro cikke, amely részletesen bemutatja a számítás módját.
  • Blogunkon megjelent a Pályázati kérdezz-felelek 3. része. Olvassa el és írjon, ha Ön is kérdezne!

Ha van olyan cikk, ami szintén a héten jelent meg és Ön szerint érdekes lehet, ajánlja itt hozzászólásban!

Ha nem szeretne lemaradni a következő összefoglalóról sem, iratkozzon fel hírlevelünkre ITT.

- GAZDAHELY -