Heti Mezőgazdasági Cikkajánló 11. rész

2016. május 28.- június 3. közötti online cikkekből

 

  • Most érdemes belefogni a berkenye-termesztésbe a Magro.hu cikke szerint. Telítetlen még ez a szegmense a gyümölcspiacnak, így nagy jövedelemre tehet szert, aki belefog.

heti mezőgazdasági cikkajánló

Fotó forrása: Magro.hu

  • „Megkülönböztethetünk alapvető és nem alapvető növényvédelmi eljárásokat, továbbá egyéb, a védekezés eredményességét támogató tevékenységeket.” Mindent megtudhat a napraforgó agrotechnikai védelméről az Agrofórum Online cikkéből.
  • A NÉBIH meghosszabbította a növényvédelmi szerződések feltöltésére vonatkozó türelmi időt év végéig! Így a megkötött szerződéseket elég december 31-ig feltölteni a szakirányítói-szerződés nyilvántartó rendszerbe.
  • Hibás pályázatok érkeznek be az európai uniós támogatásokért! Banális hibák miatt az értékelési szakaszba sem jut el a beérkező pályázatok 30%-a- tette közzé az Agrotrend.
  • Mire számíthatnak a gazdálkodók a jelenlegi VP kifutása után 2020-tól? Erre válaszoltak a Portfolio és az Agrárszektor közös rendezvényén. Az elhangzott előadások összefoglalóját itt olvashatja.
  • Nyitott a tárgyalásokra a Monsanto, de 62 milliárd dollárért nem adta el magát a Bayernek. A részletekről a Világgazdaság számolt be.
  • Az elmúlt évek támogatásaiból 18 milliárdot költöttek a gazdák új gépekre. Jellemzően a 140 lóerőnél nagyobb teljesítményű traktorok értékesítése nőtt meg. További számadatokat az Agro Napló cikkéből tudhatnak meg.

heti mezőgazdasági cikkajánló

Fotó forrása: pixabay

  • Egyre jobban hiányzik a kétkezi munkaerő az agráriumból. Már idénymunkára is alig találnak embert. Írta az Agroinform.
  • Másfélszeresére nőtt a magyar agrárium termelése az elmúlt öt évben. A mezőgazdasági kibocsátást sem a kedvezőtlen időjárás, sem nemzetközi piaci zavarok nem gátolták. Adta közzé az Országos Sajtószolgálat a Földművelésügyi Minisztérium közleményét.

 

 

A Heti Mezőgazdasági Cikkajánló rovatunkat azért indítottuk, hogy akkor is képbe kerüljön a heti agráreseményekkel, ha nincs ideje nap, mint nap a híreket nézni, netet bújni. Ezentúl minden pénteken közzétesszük ezt a kis összefoglalót az online mezőgazdasági sajtó legérdekesebb cikkeivel.

 

Ha van olyan cikk, ami szintén a héten jelent meg és Ön szerint érdekes lehet, ajánlja itt hozzászólásban!

Ha nem szeretne lemaradni a következő összefoglalóról sem, iratkozzon fel hírlevelünkre ITT.

 

Várjuk továbbá új és korábbi nyertes fiatal gazdák írásait a blog@gazdahely.hu e-mail címre! Az eddigi beszámolókat ITT olvashatják.